Близо 7 млн. души загубиха живота си по време на световната пандемия

...
Близо 7 млн. души загубиха живота си по време на световната пандемия
Коментари Харесай

САЩ и СЗО задълбочават сътрудничеството си с цел избягване на нова световна пандемия

Близо 7 млн. души изгубиха живота си по време на световната пандемия от COVID-19, разказва rfa, част от Voice of America (VOA). Именно във време като това изпъква значимата роля на Световната здравна организация (СЗО). Съединените щати възнамеряват да задълбочат съдействието си с организацията.

" СЗО е била на челен фронт в съвсем всички световни здравни провокации през последните 75 години, борейки се и лекувайки някои от най-смъртоносните заболявания на планетата. Пандемията от COVID-19 също разкри обилни пропуски в архитектурата на световната здравна сигурност, в това число в СЗО. Ние насърчаваме дълготрайни цели на Съединени американски щати за подсилване на районната дарба и понижаване на рисковете, показани от новите инфекции ", заяви Лойс Пийс, американски формален специалист по публично опазване на здравето, който служи като помощник-секретар в Службата по световни въпроси към Министерството на здравеопазването и човешките услуги на Съединени американски щати.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 1247

За да се построи по-добра здравна архитектура, американското държавно управление се концентрира върху работата си със СЗО, като задачата е организацията да получи достъп до по-широк кръг здравни закани и методите за тяхното превъзмогване.

" Фактически, Съединени американски щати бяха едни от първите, които пуснаха нова ваксина против COVID-19. Ние сме една от 59-те страни, които първи подписаха контракта за основаване на Световна здравна организация. Оттогава ние участваме в голям брой от нейните триумфи и по същото време сме подтикнали организацията да бъде по-добра през последните 75 години ", цитира Пийс rfa, част от Voice of America (VOA).

САЩ се ангажират да продължат работата си, с цел да бъде защитен света от нова здравна рецесия, сходна на COVID-19.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР